diumenge, 14 de juliol del 2013

Brasil


El govern federal del Brasil ha llançat un programa amb el nom 'Mais Médicos' (Més Metges) amb l'objectiu d'ampliar el nombre de metges als municipis de l'interior i a les zones perifèriques de les ciutats del país. L'executiu brasil estima que s'oferiran unes 10.000 places, que vol cobrir tant amb facultatius brasilers com països estrangers. Un dels llocs on Brasil busca metges és Catalunya.  Els professionals que vulguin adherir-se al programa rebran una beca mensual de 3.435 euros, habitatge, manutenció (per part dels  municipis), les despeses de viatge al país i cursos d'especialització.A més, cada metge rebrà una ajuda econòmica en funció de la regió en la qual treballi.
 El secretari de Gestión de Trabajo y Salud del Brasil, Mozart Sales, ha assegurat que l'objectiu del programa és reduir l'escassetat de metges del país, centrant-se en els municipis i regions de major vulnerabilitat social. També, pretén proporcionar formació en atenció primària, ja que els participants podran cursar una especialització en atenció primària.
El procés de selecció està obert tant per a professionals brasilers com estrangers que treballin en països que tinguin una proporció de metges major que la de Brasil. 
Tots els metges seleccionats, podran estar en el programa durant tres anys i la seva feina serà supervisada per una universitat pública. Tindran prioritat els metges amb diplomes convalidats al país o de nacionalitat brasilera.
 La inscripció es fan al web http://maismedicos.saude.gov.br i estarà oberta fins el 25 de juliol. El programa 'Mais Médicos' començarà el setembre d'aquest any.
Brasil és un dels pocs països amb una població vora els 200 milions d'habitants que compta amb un sistema de salut públic i universal, el Sistema Único de Salud (SUS). No obstant, el país té una de les taxes més baixes de metges per cada mil habitants, que és d'1,8. A més de la falta de professionals, Brasil pateix una distribució desigual, ja cinc dels seus 22 estats tenen menys d'un metge per cada mil habitants.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada